Az őszi és téli hónapokban kellemes látványt nyújt konyha ablakunkban. Leggyakoribb változata a piros termésű, mely az érés során nyeri el végső színét, de előfordul fehér, sárga, zöld vagy mélylila paprikájú is. Akkor lesz dekoratív, ha nyáron és ősszel sok nap éri. A termések ősszel kezdenek fejlődni, és 2-3 hónapig maradnak meg, majd leszáradnak, és ezzel a növény ideje is lejár, nem érdemes tovább tartani. A kis paprika ehető, de nagyon csípős, a növény zöld része viszont mérgező. Mivel közeli rokonságban van a zöldségpaprikával, így szaporítani is ugyanúgy, magvetéssel lehet.
- Világos, napos helyet kedvel.
- Átlagos, 20 ° C körüli meleget igényel.
- Bőséges öntözéssel tartsuk mindig nedvesen a földjét.
- Magas páratartalmú levegőre van szüksége.
- Betegségek: levéltetvek, takácsatkák, olykor gyökértetvek károsíthatják.
- A rendszeres tápoldatozást dús növényzettel hálálja meg.