+36 20 426 7314 info@arboricakft.hu [et_social_follow icon_style="slide" icon_shape="circle" icons_location="top" col_number="auto" outer_color="dark"]

Délkelet-Ázsiából származó, erőteljesebb növekedésű, örökzöld citrusféle. Az összes citrusféle közül ez a legigénytelenebb, legkönnyebben nevelhető, szobában cserepes, valamint erkélyen-kertben dézsás dísznövénynek is egyaránt alkalmas kis fa. Gyökerének és ágainak metszésével kis termetű, szobai növényt nevelhetünk . Termése meglehetősen fanyar. Levele megdörzsölve erős citromillatot áraszt. Ötszirmú, fehér virágai illatosak. Az erős hőmérséklet ingadozásra és a fagyra érzékeny. Átültetni, ha szükséges, tavasszal lehet. Formáját metszésssel alakíthatjuk. Szaporíthatjuk szemzéssel, dugványozással és oltással.

  • Szereti a tűző napot.
  • Melegkedvelő, lakásban elég neki a szobahőmérséklet, ugyanakkor az egyik leghidegtűrőbb citrusféle, kisebb fagyokat is kibír, de a teleltetéséről gondoskodni kell. Erre a legideálisabb egy 5-10° C-os, közepes páratartalmú, világos, jól szellőző helyiség.
  • Vízigénye nem túl nagy, de az egyenletes vízellátást szereti.
    A talajában megálló vizet azonban nehezen viseli, ezért jó vízáteresztő talajba ültessük.
  • Leveleit vízzel permetezhetjük.