+36 20 426 7314 info@arboricakft.hu [et_social_follow icon_style="slide" icon_shape="circle" icons_location="top" col_number="auto" outer_color="dark"]

Dísznövény elhelyezés megtervezése

A növény ismeret fontos szerepe

A tervezés során segítünk és a megrendelő igényeit figyelembe véve olyan növényeket választunk, amelyek számára megfe­lelő helyet tudunk biztosítani. A növények kiválasztásánál fontos tényező lehet a helyiségben uralkodó fényviszony, a hőmérséklet és a páratartalom. Így válik szükségessé a növények igényeinek ismerete.

A dísznövények fényigénye

A nap fényenergiájának segítségével épül fel a növények szervezete. Egészséges fejlődést csak a megfelelő fényviszonyok között remélhetünk. a kinti fénynek csupán 30-40%-át kapják meg az ablakban tartott növényeink. Az ablaktól 2 m-re már olyan kicsi a fényin­tenzitás, hogy a fényigényes növények számára az nem elegendő.

Ideális hőmérséklet

A szobanövények nagy százaléka trópusi, szubtrópusi eredetű, ezért felel meg számukra az irodák 18-26 ° C-os hőmérséklete. Sok faj igényét a növekedési ritmus (növekedési és nyugalmi idő) és a fényintenzitás határozza meg. Beltéren is lehet eltérő a hőmérséklet gyakran nyitogatott ajtók és ablakok közelében télen hűvösebb van, hide­gebb. Ezekre e a helyekre kisebb hőigényű növények kerülhetnek. A fűtőtest fölött ráadásul a földlabda hamar kiszáradhat a kiszáradó növény hullajtja leveleit, és szemetel. A növények másik része rosszul viseli, ha hidegben áll a cserepe ez a szigeteletlen aljzatú helységekben gyakori probléma.

További tényezők

De Nemcsak a kedvező fény- és a hőmérsékletigény ismerete fontos, hanem a páratartalom és a vízigény mellett a tápanyagellátás is.Ezek az ismeretek segítenek abban hogy a megfelelő térre és helyre, a megfelelő növény kerüljön.

Legjellemzőbb területek

Kinek javasoljuk a tervezés szolgáltatásunkat? Felsorolunk néhány nagyon jellemző típust.

  • Cégek
  • Irodaházak
  • Lakóparkok
  • Bevásárlóközpontok
  • Közintézmények
  • Magán intézmények
  • Szállodák
  • Wellness központok
  • Bemutatótermek

Dísznövény elhelyezés megtervezése és kivitelezése

A növények ismerete alapján gondoskodunk róla, hogy a megfelelő térre és helyre az ideális növény kerüljön. A szakszerű kivitelezés során célunk, hogy megbízható, szakértő kivitelezésben részesüljön minden megrendelőnk.